February 26, 2008

-Sedikit Tentang Segalanya Untukmu-

Jangankan di alam sedar, di alam mimpi pun Jehanna Aisya tidak pernah berhajat untuk punya suami. Baginya, pengalaman lalu adalah guru yang paling jujur. Api dendam yang marak terhadap lelaki tidak pernah padam walau tahun demi tahun berlalu. Selagi terdaya, dia akan berlari dan terus berlari walaupun ke hujung dunia.

Katalah apa pun, Fahem Ammar tetap tidak memerlukan wanita bergelar isteri dalam hidupnya. Dia bukan jenis lelaki yang akan tunduk pada kehendak hati. Baginya, perkahwinan itu ibarat satu perjudian. Menang atau kalah hanya bergantung kepada nasib. Selagi boleh dielak, dia akan cuba mengelak seberapa daya yang mungkin.

Tapi, itu kata Fahem dan Jehanna yang punya cerita tersendiri, sedangkan janji ALLAH jauh lebih baik daripada itu. Dalam hangatnya mentari yang memancar, mereka dipertemukan dalam keadaan yang tidak disangka-sangka. Ada ego yang tercalar, ada hati yang terbakar dan ada pula bibit-bibit rindu yang hadir tanpa disedari.

Namun, bukan hidup namanya jika berjalan di atas garis lurus semata-mata. Bersaksikan Pulau Redang, Fahem melafazkan cinta. Malangnya, pantai yang sama juga menjadi saksi luka di hati Jehanna kembali berdarah. Semuanya kerana Fahem!

Benarkah kepercayaan itu umpama sebuah kristal, cantik memukau mata, tapi sekali terhempas tak mungkin akan dapat bercantum kembali?
Share:

5 comments:

 1. aduss... tak sabar rasanya nak baca!

  ReplyDelete
 2. thanx kak aleya...akhirnya dapat gak bayangan...fad xsabar nak tunggu pihak alaf21 pos...akak dah dipanggil untuk sign ker????mesti penat ye...banyak kali kena turun...good luck sis...

  ReplyDelete
 3. kak lara - samalah, sy pun x sabar gak tapi... gerun tuh...

  fad - sama2 fad. tapi kena sabarlah sebab buku tu masih x siap lagi pun. tq ya atas sokongan yg fad berikan, pembakar semangat akak tu...

  ReplyDelete
 4. kak lily!!! teme kaseh... kte pun x sabar campur takut hehehe...

  ReplyDelete