- KaSiH bEnAr KaSiH -

Mereka tak saling kenal tapi disuruh berkenal-kenalan. Jika sesuai boleh melangkah, jika tidak, tarik saja diri. Lalu, mereka mencuba dengan alasan, ‘Dia kosong, aku pun kosong!’

Pertama kali bersua muka, Annura berasa jengkel, sedangkan Dinzley bersikap ala-ala lelaki tak berperasaan. Sudahnya seorang ke utara, seorang ke selatan. Hati mereka tak bertemu di titik yang sama. Namun, masing-masing tak pernah mengatakan ‘tidak’ sehingga banyak pihak menyangka kalau diam itu tanda setuju.

Sampai masa, mereka benar-benar tak mampu berkata ‘tidak’ bila melihat wajah-wajah penuh harap. Saat sedar mereka tak mungkin berpaling lagi, cubaan demi cubaan dilakukan untuk menembusi hati masing-masing. Paling penting, mereka tak dilabel sebagai pasangan kahwin paksa, tapi kahwin atas tiket suka sama suka. Orang tua hanya talian hayat semata-mata.

Ketika sedar ada sesuatu berdetak tiap kali mata bertentang mata, muncul Syirin menagih janji lama. Sudahnya, janji baru terpaksa Dinzley mungkir walaupun Annura sudah ternampak bayang-bayang pelamin nan indah.

P/S - YANG BERMINAT DENGAN NOVEL KBK NI, BOLEH JENGAH DI SINI

11 comments:

  1. bez larr cite ney, lyke sngat2~ ..
    nant insyaALLAH sa bli kalo ada bajet lbih ..
    anywhre, bngga ngan kak aleya coz bule wat nvel laen dri yg laen ..
    means, kak aleya ska wat nvel yg b'kenaan ngan ksih syg trutma skali nvel KASIH ANTARA KITA ..
    tak tpikir lngsung nvel tue ..
    bngga sngt ngan pnulis ALEYA ANEESA ney ! !

    ReplyDelete
  2. KBK memang best dan mempunyai cara penyampaian yg lain dari biasa. Suka sgt dgn mainan emosi bila membaca novel ini. Tahniah...

    ReplyDelete
  3. : si penulis blog ney - terima kasih ye, terima kasih sangat, ;-)

    : anita - terima kasih sangat anita, saya sangat hargai... ;-)

    ReplyDelete
  4. welkum2~ ..
    hope kak aleya dpat wat bnyak2 novel jad bule sa bca ! ! ..
    ahhaha :) ..

    ReplyDelete
  5. terima kasih dan insya-ALLAH akak akan terus berusaha... ;-)

    ReplyDelete
  6. ai kak aleya..kite da bce novel kasih benar kasih 2... best sgt... xjemu nk ulang bce..ska sgt2...2gu kak aleya punya next novel...

    ReplyDelete
  7. hai nurfiras... terima kasih baca KBK tu dan akan akan sentiasa berusaha untuk next novel. pape nanti akak maklum kat blog ok...

    ReplyDelete
  8. saya bukan peminat novel tapi bila baca novel nie, mmg saya jatuh hati..samapi menangis baca..mybe terlalu menghayati..cite nie mmg best ^_^

    ReplyDelete
  9. salam. novel ni sangat best! jalan cerita, dialog antara dinzley dgn annura sangat2 kelakar dan sweet, bahasa sangat tersusun, ayat sangat cantik. cover pun comel. sayang sgt novel ni sampai tak kasi org pinjam langsung :D

    ReplyDelete
  10. salam. novel ni sangat best! jalan cerita, dialog antara dinzley dgn annura sangat2 kelakar dan sweet, bahasa sangat tersusun, ayat sangat cantik. cover pun comel. sayang sgt novel ni sampai tak kasi org pinjam langsung :D

    ReplyDelete
  11. : cik ceria - saya sangat terharu bila org yg x minta novel boleh baca nvl sy sampai nangis. terima kasih ya. harap terus ceria... ;-)

    : zuriaty - salam. terima kasih sebab suka apa yg dihidangkan dlm nvl ni.harap terus bg sokongan ya... ;-)

    ReplyDelete